Arama
Arama Sonuçları
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi
Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.
Kastamonu'da çağrı çılgınlığı! % 69.9'u ASILSIZ!
Kastamonu 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü; Kastamonu'da 2023 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrılarla ilgili açıklama yaptı. 2023 yılında Kastamonu'da toplam 344 bin 548 çağrı alındığı bu çağrıların yüzde 69.9'unun asılsız olduğu açıklandı. 
KÜ'ye 6 ödül
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023' programında ilk defa ödüle layık görüldü.
Üniversite sınavları online mi yoksa yüz yüze mi olacak?
Üniversite sınavları nasıl olacak? Üniversite sınavları online mi yoksa yüz yüze mi?
Üniversite sınavları ertelendi
YÖK: Üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verildi.
Halk eğitim kursları dijital ortama aktarılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) dijital platformunu hayata geçirdi. Platformla, halk eğitim merkezlerinde yüz yüze açılan kurslara uzaktan eğitim ile katılmak mümkün olacak.
Gençlik Bakanı'ndan KYK yurdu açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, KYK yurtlarının açılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kasapoğlu, KYK yurtlarının hem depremzedelere hem de öğrencilere hizmet vereceğini söyledi.
Üniversitelerde yüz yüze eğitim yarın başlıyor
Üniversitelerde yüz yüze eğitim yarın başlıyor.
Üniversitelerde yüz yüze eğitim yarın başlıyor
Üniversitelerde yüz yüze eğitim yarın başlıyor
Depremden 49 gün sonra 4 ilde daha eğitim öğretim başladı
Deprem bölgesindeki okullar yeniden açıldı.
Üniversiteler 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlayacak
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerin bahar dönemi boyunca uzaktan eğitimle devam edeceği açıklanmıştı. YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlayacağını belirtip, "Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek" dedi.
2023 Faaliyet Planı hazırlandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı"nın etkin uygulanması çerçevesinde 2023 Yılı Faaliyet Planı hazırlandı. Bu çerçevede tüm eğitim kademelerinde şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık çalışmaları gerçekleştirilerek, KADES uygulaması yaygınlaştırılacak. Ayrıca, 'kadına yönelik şiddetle mücadele veri bankası' oluşturulacak.
YKS tercihleri başladı! işte tüm detaylar
YKS tercihli prosedürü için uzun zamandır beklenen gün geldi. Milyonlarca aday 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında YKS tercihini yapacak. Adayların toplam 24 seçeneği var. 150 ve 180 olan TYT ve AYT barajlarının kaldırılması ile puanı hesaplanan adaylar ön lisans ve lisans programlarına kabul edilecektir.YKS tercih adayları https://ais.osym.gov.tr sitesinden gerçekleştirilecek.
LGS tercih süreci belli oldu mu?
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takvimine göre, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı.
Üniversite’de Önemli İş Birliği Protokolü
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde başlatılan, Genç İstihdam teması kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğinde bölgede yer alan gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmek ve bölgede BTK Akademi aracılığıyla yazılım hareketi, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Salonu’nda düzenlenen imza töreni ile gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu
Son günlerde Türkiye’de artan Koronavirüs vakaları eğitimde yüz yüze ara verilmesi tartışmalarını beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili net konuştu.
Kastamonu'da 56 bin öğrencinin karne sevinci
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da öğrenciler yarıyıl tatiline girdi. Özellikle geride bıraktığımız hafta yoğun kar yağışı sebebiyle tatile erken başlayan öğrenciler, bugün karnelerini de alarak, tatile girdi.
Kastamonu’da eğitime kar molası
Kastamonu’da 3 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle Pazartesi günü Kastamonu merkez ve 16 ilçede okullar tatil edildi.
“Mahallelerin ihtiyaçlarına hızla cevap veriyoruz”
Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu saha incelemelerini sürdürüyor.
“Yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil”
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının artmasına ilişkin "Yüz yüze eğitim kararlılığımız devam ediyor. Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil." dedi.
Kar tatilinin tadını çocuklar çıkarıyor
Cide ilçesinde etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime ara verilmesinin ardından çocuklar, aileleriyle birlikte sokağa çıkarak karın tadını çıkardı.
689 Kilogram pil toplandı
Kastamonu Belediyesi Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 50 kilogramın üzerinde atık pil toplayan okullara ödülleri Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından verildi.
Gençlere 'aşı bilinci' aşılanıyor
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, gençlerin aşıya ilgisini arttırmak için kolları sıvadı.
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması
Okullar bir haftalık ara tatilinden sonra pazartesi günü yüz yüze eğitime yeniden başlıyor. Bakan Özer, "Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz" dedi
Kabine yarın toplanıyor
Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın yapılacak
“Sınır ötesi harekatlar siyaset üstüdür”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
Morfoloji binası gün sayıyor
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Morfoloji binasında sona gelindi.
Öğrenciler 'bayram ediyor'
KASTAMONU'DA KYK YURTLARI'NIN İMKANLARI GENİŞLİYOR
Jandarmadan servis denetimi
Okulların yüz yüze eğitime başlamasının ardından merkez ve ilçelerde servis denetimleri de devam ediyor
Bir haftada 2 bin vaka! Tehlike kapıda
KASTAMONU'DA ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ BİLANÇOYU AĞIRLAŞTIRIYOR!